Organik tarım: gelirlerde çift haneli artış
October 15, 2019 at 1:25 PM ,
Der AUDITOR
%8,6 oranında toplam gelir artışı
Konvansiyonel çiftçiler, 2018'de satış gelirlerinde 43.55 milyar Euro'ya gerilemesine şahit olurken, organik sektörde toplam gelirler % 8.6 artarak 2.393 milyar Euro'ya yükseldi. % 46 oranı ile bitki bazlı ürünler, organik tarımda elde edilen gelirlerde, geleneksel çiftçilikten daha büyük bir paya sahip ve gelirlerin% 63'ünün hayvansal ürünlerle üretildiği görülmekte.
Bununla birlikte, hayvansal ürünler de organik sektördeki gelirlerde en yüksek artışları sağlamıştır. Organik süt gelirleri% 18 artarak 550 milyon Euro'ya yükselirken, süt sektöründeki gelirlerdeki en büyük artış yaşandı. Fiyatlar büyük oranda sabit kalmasına rağmen, satış hacmi önemli ölçüde arttı. Organik domuz gelirleri% 16, organik kanatlı hayvanlarında ise% 25 arttı.
Ayrıca, yumurta, sebze ve hububat ve meyvelerde kayda değer artışlar kaydedildi ve gelirler 309 ve 205 milyon euro arasında değişti. Organik tahıllar için ekim alanları 2018'de% 11,9 oranında artarken, yaz boyunca yaşanan kuraklık üretimin% 5 oranında azalmasına neden oldu. Organik yağlı tohumlara olan yüksek yurt içi talep ve organik yağlı tohumların yetiştirilmesinde edinilen deneyim, ekim alanlarının % 36 artmasını sağlamıştır. Organik yağlı tohumlar ve organik şeker pancarı satış gelirleri de keskin bir şekilde arttı
Almanya Avrupa sıralamasında geride kaldı
Organik olarak yönetilen ekim alanları 2018'de % 10,8 artarak 1,52 milyon hektara çıktı, bunun% 41'i de ekilebilir arazilerden oluşmakta. Organik olarak yönetilen tarım arazilerinin payı böylece% 1 artışla % 9,1'e yükselmiştir. Bu rakamla, Almanya Avrupa sıralamasında diğer ülkelerin gerisinde kalmaktadır. Organik tarımsal alanın% 10'un üzerinde olduğu dokuz ülke var. Avusturya% 24 ile birinci, ardından Estonya, İsveç ve İtalya geliyor.