FoodDrinkEurope: AB, karışıklık ve gecikmeleri önlemek için hızlı davranması gerekiyor
March 26, 2020 at 10:43 PM ,
Der AUDITOR
FoodDrinkEurope gıda üretim endüstrisini temsil eder. 294.000 işletme ve 4.7 milyon çalışandan oluşan gıda ve içecek endüstrisi, tüm AB tarım ürünlerinin% 70'ini satın alıyor ve Avrupa'nın en büyük imalat sanayiidir..
FoodDrinkEurope kaç üyeyi temsil ediyor?
Surman: Şirketler, ulusal federasyonlar ve sektör grupları olmak üzere 3 tip üyemiz var. Hepsini görmek için buraya tıklayınız
Sınırlardaki trafik sıkışıklığı, insan gücü eksikliği ve yeterli kamyon bulunmaması, tüccarların sürekli olarak karşı karşıya kaldığı sorunlar, şu anda Avrupa'daki yiyecek ve içecek tedarik zincirleri ne kadar aksamakta?
Surman: Yiyecek ve içecek tedarik zinciri baskı altında, bundan hiç şüphe yok. Ancak, üye ülkelerden ve Avrupa Komisyonu'ndan gelen hızlı eylemin tüketicilere yiyecek ve içecek tedarikinde ciddi aksaklıklardan kaçınacağı ve işletmeleri ve işleri koruyacağı beş alan belirledik. Daha fazlasını görmek için buraya tıklayınız
Tedarik zinciri neden içinde bulunduğumuz krize karşı bu kadar savunmasız? koronavirüs bir sorun haline gelmeden önce endüstrinin ve politikanın çözemediği altta yatan sorunlar mı vardı?
Surman: Covid-19 salgını benzeri görülmemiş. Buna rağmen, oldukça iyi bir tedarik zinciri görüyoruz. Acil olarak dikkat edilmesi gereken alanları belirlerken, yiyecek ve içecek endüstrisi şimdiye kadar tüm vatandaşların güvenli, uygun fiyatlı ve kaliteli yiyecek ve içecek ürünlerine erişmeye devam edebilmelerini sağlamıştır.
FoodDrinkEurope geçtiğimiz günlerde CELCAA ve Copa Coga ile AB Komisyonunu işbirliği içinde çalışmaya ve tarımsal gıda ve içecek ürünlerinin ve ambalaj malzemelerinin kesintisiz akışını sağlamak için açık bir strateji sunmaya çağıran ortak bir bildiri yayınladı. AB Tek Pazarının risk altında olduğu düşünüyormusunuz ve AB Komisyonunun hangi önlemleri almasını istersiniz??
Surman: Tek Pazarın korunmasının, Avrupa ve ötesindeki herkes için istikrarlı ve güvenli bir gıda tedarik zinciri ve gıda güvenliği sağlamak için en iyi seçenek olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, malların sınır ötesi akışını kolaylaştırmak için Komisyon'un sınır yönetimi ve "Yeşil Şeritler" hakkındaki talimatlarını memnuniyetle karşılıyoruz. Yiyecek ve içecek ürünleri, bileşenleri ve gıda ambalajlarının sürekli akışını sağlamak için komisyonla günlük temas halindeyiz. Ayrıca komisyonun, tek tek üyeler arasında karışıklığa ve gecikmeye yol açabilecek parçalanmış önlemlerden kaçınan tutarlı bir strateji sağlamak için tüm Üye Devletlerle çalışmak için çok önemli bir işi olduğunu düşünüyoruz..
AB çok yakında yapılandırılmış bir yaklaşımla hareket edemezse yiyecek ve içecek eksikliği riski ile karşı karşıya kalırmıyız? Mevcut durumda yeterli yiyecek ve içecek olacağına dair siyasi açıklamalar ne kadar güvenilirdir?
Surman: Yeterli yiyeceğimiz var ve durum yönetilebilir. Ancak atılması gereken acil adımlar var (daha önce belirtildiği gibi). Avrupa Komisyonu ve üye ülkelerden çok olumlu hamleler gördük ve krizle başa çıkmak için bizimle ve tüm gıda tedarik zinciriyle yakın işbirliği içinde olmalarından memnunuz. İş gücümüze destek şimdi en büyük önceliktir, bu yüzden sendikalarla dün yayınlanan bu ortak açıklama, üzerinde çalıştık..
AB Komisyonu'nun bir eylem planı üzerinde anlaşmaya varmak için tüm üye ülkelerle müzakere etmesi gerektiği göz önüne alındığında, tedarik zincirinde daha da büyük aksaklıkların önlenmesi için gerekli tedbirlerin zamanında uygulanacağını düşünüyor musunuz?
Surman: TKomisyon, Covid-19 karşısında kriz yönetimini öncelik listesinin en üstüne koydu. Durumla ilgili olarak diğer iş akışları duraklatıldı veya ertelendi. 'Yeşil Şerit' önlemlerinin açıklanması Komisyonun ihtiyaca hızlı ve etkin bir şekilde yanıt vermesine iyi bir örnektir. Tabii ki şimdi Komisyon Başkanına yazdığımız mektupta geçen hafta yetiştirdiğimiz tüm acil alanları ele almasını istiyoruz.
Size göre Yiyecek ve içecek endüstrisi krizle ne kadar iyi ya da kötü başa çıkıyor? Avrupa'nın gıda ve yem endüstrisindeki pazar katılımcılarına tavsiyeleriniz nelerdir?
Surman: Avrupa'da 4,7 milyon işçi çalıştıran 294.000 yiyecek ve içecek işletmesi var - bu krizle başa çıkmak için herkesin cesaretine ve bağlılığına kesinlikle hayran kaldım. Çiftçilerden fabrika işçilerine, kamyonculara ve ötesine, bir kriz döneminde bir endüstrinin bir araya geldiğini görüyoruz. Harika çalışmalarını takdir etmek için #Gıda Kahramanları kampanyamızı başlattık. . Daha fazlası için buraya bakınız
Krizin uzun vadede Avrupa'daki yiyecek ve içecek endüstrisi üzerindeki etkisinin ne olacağını düşünüyorsunuz? Sektördeki piyasa katılımcıları için her zamanki gibi mi iş yapacak yoksa gelecekte böyle bir krizle başa çıkmak için herhangi bir şey değişecek mi?
Surman: Bunu söyleyebilmenin çok erken olduğunu düşünüyorum.
Karşı karşıya olduğumuz bu krizle ilgili bir yorum, açıklama veya kişisel görüş eklemek ister misiniz?
Surman: Covid-19 halk sağlığı kriziyle uğraşmak için yorulmadan çalışan toplumdaki herkese, özellikle de inanılmaz sağlık personeline şükranlarımı sunmak istiyorum. Kendi sektörümüzde, gıda sistemlerimizin Covid-19 salgınında sürdürülebilir ve etkili bir şekilde çalışmaya devam etmesini sağlamak için elinden geleni yapacaktır. Bu amaçla, Covid-19'a verilen yanıtın hem kısa hem de uzun vadede koordine ve etkili olmasını sağlamak için Avrupa kurumlarıyla çalışmaya devam edeceğiz..
MMundus Agri, uluslararası gıda ve yem emtia piyasasının net bir resmini sunmaya kendini adamıştır. Deneyimlerinizi duymak istiyoruz. Koronavirüs kriziyle ilgili deneyimlerinizi ve ülkenizde uygulanan önlemlerin işletmenizi nasıl etkilediğini paylaşmak isterseniz lütfen info@derauditor.de ile iletişime geçin.