Corona ve evden çalışma: Eksik dijitalleşme bir sorun
March 20, 2020 at 11:12 AM ,
Der AUDITOR
Dedere Deutschland GmbH CEO'su ve BT uzmanı Michael Gütlich, "Bu şirketler için yeniden düşünme zamanı anlamına geliyor" diyor. “Gerekli bilgilerin mevcut olmasını ve bu bilgilere ulaşılmasını sağlamanın çeşitli yolları vardır. Klasik olarak Geleneksel olarak, telefon numaraları sesli IP üzerinden çalışanların cep telefonlarına aktarılabilir. Şirketin mal yönetim sistemine ulaşım ise şirket ağına VPN erişimi sağlayarak erişilebilir. Verilerini korumak için kendi güvenlik standartlarını da getiren Microsoft gibi bulut tabanlı uygulamalar da giderek daha popüler hale geliyor. ”Ancak, dijitalleştirmeye yönelik bu adımlar bir gecede uygulanamıyor çünkü hizmet sağlayıcıların kapasiteleri sınırlı vardır. Yeni teknolojinin kullanımına yönelik eğitimler de zaman alıyor.
"O zamana kadar, çevrimiçi ticaret platformları yeterli dijital altyapısı olmayan bu şirketleri destekleyebilirler."
Ancak, bu sadece kesintisiz home ofisinin hızlı bir şekilde uygulanmasının önünde sadece bir engeldir. Gerekli ekipman ve istikrarsız bir internet bağlantısı nedeniyle de genelde başarılı olunamıyor. Ev ofisi ve ev dersleri yoluyla artan İnternet trafiğinin kapasitesini artırmak için, AB endüstriyel komiseri Thierry Breton'ın ısrarı üzerine akış sağlayıcı Netflix, Avrupa'daki akım hızını dörtte bir oranında azalttı.
Hastane ve sağlık sigortacıları gibi hassas hasta verilerini işleyen sağlık şirketlerinin ofis çalışanlarına harici bilgisayarlardan erişim izni verme şansı ise çok az.
Gütlich, "Virüsün kontrol altına alınabilmesi için, yalnızca sosyal alanda değil, insan-insan temaslarının mümkün olan her yerde en aza indirilmesi önemlidir." diyor ve sözlerine “Şimdilik, birçok ülkede sokağa çıkma yasağı beklemek zorundayız. Enfeksiyon eğrisini düz tutmak için gereksiz işe gidiş gelişlerden kaçınılmalıdır." ekliyor.