Free of charge

Rendelenmiş Hindistan cevizi:Güçlü fiyat dalgalanmaları

February 13, 2020 at 11:27 AM , Der AUDITOR
Play report as audio

MANILA. Filipinler'deki deprem ve tsunamiler sonrasında durum yavaş yavaş normale dönmüş olsa da, fiyatlar henüz tam olarak dengelenmedi. Korona virüsünün de hindistancevizi pazarında etkisi var.

Piyasa katılımcılarında endişe devam ediyor

Deprem hasarı nedeniyle yıl başında fiyatlar aşırı yüksek bir seviyeye geldikten sonra yavaş yavaş tekrar stabil olmaya başladı. Ancak piyasa katılımcıları Filipinler'deki tedarikçiler hala beş hafta geride ve Endonezya'dan yapılan ihracatlarda da gecikme söz konusu olduğu için bu fiyat indirimlerine tam olarak güvenmiyorlar. Bu nedenle mal kıt olabileceği için muhtemelen ancak Mayıs veya Haziran'da tekrar istikrar kazanacak olan fiyatlarda dalgalanmaların olması muhtemel. Bu nedenle, alıcılar sözleşmeleri yapmak için en uygun zaman konusunda emin değiller. Şu anda, Endonezya'dan rendelenmiş hindistan cevizi için Avrupa spot piyasa fiyatları 1.445 Euro / mt EXW Polonya ve Sri Lanka'dan 1.465 Euro / mt EXW Polonya.

Hindistan cevizi yağı için düşük fiyatlar

T.M. Duché korona virüsünün hindistancevizi pazarında da iz bıraktığını bildiriyor. Şu aralar Asya'nın bazı bölgelerinde ticaret çok durgun olduğu için, tüm yemeklik yağların fiyatları düştü. Hindistan cevizi yağı, düşük talep nedeniyle 1.000 ABD Doları / mt'un bile altında. Palmiye yağı tüccarları da kötü hava koşulları düşük mahsul verimi sağladığı ve bunları yetiştirmek için çok az finansal yatırımlar olduğu için endişeliler.

Rendelenmiş Hindistan cevizi

Kalite

EURO/mt

İnce, Endonezya, EXW Polonya

1.395

Orta, Endonezya, EXW Polonya

1.445

Orta, Sri Lanka, EXW Polonya

1.465

Kaynak: Ticaret

Daha fazla bilgi için: 

Sri Lanka rendelenmiş hindistan cevizi fiyatı
Endonezya rendelenmiş hindistan cevizi fiyatı
Filipinler rendelenmiş hindistan cevizi fiyatı  
- Hindistan cevizi yağı fiyat tablosu

diğer fiyat tabloları

View related articles

Go to the News Overview
Nuts
Apr 17, 2025
SACRAMENTO. Exports of US walnuts remain in decline this season. One of the reasons for this is the drop in production of around 27%.
Nuts
Apr 16, 2025
ORDU. While the frost damage in the Turkish growing regions is being evaluated, exporters are not submitting any offers and no deals are being concluded. Exports were correspondingly low last week.
Dried Fruit
Apr 15, 2025
TEHRAN/REUS. The two most important date-producing countries have suffered significant declines in the 2024/25 season, and global production has also fallen sharply. EU imports paint a different picture.
Dried Fruit
Apr 15, 2025
AYDIN. Turkish fig production remains largely unaffected by last week's frost and snow. However, exporters are calling for more support in processing return shipments from the EU with elevated aflatoxin levels. Dried fig production in Turkey in 2024/2025 was significantly lower than expected.